Salt and Sanctuary

3



PRAISE THE DARK…

Dark Souls 1 harita yapısını oynayan herkes çok iyi bilir. Bölümlerden bölümlere geçişler, anasının nikahında bulunan bölüme ilk başta ne yollardan ne tehlikelerden ne savaşlardan ne ölümlerden geçiyorduk ve birde dönüp bakıyoruz ki o saatler süren işkence boşaymış, 15 20 saniyelik yol kadarmış. Oyunda öyle bir kısayollar vardı ki bonfire bulmaktan daha mutlu oluyorduk. İşte bu oyunun harita düzeni tıpkı Dark Souls 1 gibi. Hani en çok ne benzemiş diye sorsalar bunu derim. Enine boyuna uğraşmışlar, nice mantık yürütmüşler ve sonunda gerçekten Dark Souls’a yakışır bir oyun olmuş. Bu oyun her ne kadar 2d olmuş olsada, Dark Souls’un başarısını kanıtlayan oyun bu oyundur. Lords of the Fallen yada diğer uyduruklar değil.

Bir çok çeşit düşman var ve bilirsiniz ki her düşmanın kendine has özel atakları var ve bu düşmanları öyle bir konumlandırmışlar ki hiç ummadığın anda ŞIP diye iflahını kesebilirler. Yapay zeka çok düzgün ne aşırıya kaçılmış ne eksik kalmış. Öyle koşarak geçiyim derseniz ki diceksiniz peşinizden koştura koştura geliyorlar. E tabi bir yere kadar. Ayrıca bölüm içinde kilit noktalara mini bosslarda koyulmuş ki ne siz sorun ne ben söyleyim..Arkadan terler boşalmaya başlayabilir hele ki yakınlarda bir yerde bonfire açmadıysanız. Şunu belirtmeliyim ki düşmanlar birbirinin benzeri değil, her biri için ince ince uğraşmışlar.

Vee tabi ki vazgeçilmez ıkınmalarımız, kalp ataklarımız, küfür dozumuz..Onlardan bahsetmemek olmaz. BOSSLAR!!!
Oyun resmen şunu göze sokmuş. Öyle Shield Spawnlayarak her bossu geçemezsin tatlım…Bazı bosslar hpleri azaldığı an değişik kombolar yapıyor, bazıları daha sürpriz atak yapıyor ki bunu genel olarak işlemişler her biri için, bazı bosslar sihir,ateş,zehir vb. özelliklerini kullanıyor. Yani öyle hadi sen vur şimdide ben vuruyum yok..Dibine kadar yapabildikleri kadar mantık yürütmüşler ve gayet süppper olmuş..

Evrene gelirsek bu yönden pek hoşuma gitmedi. Bazen aynı noktada dönüyormuş gibi hissettirdi, keşke bu konuda daha iyi olsalarmış daha tadından yenmez bir oyun olabilirmiş. Bildiğiniz Dark Souls uyarılarıda var. Bossa girmeden, bir gizem olduğunda yada ne yapman gerektiğini..Bazı noktalarda ise Bloodstain mantığı uygulamışlar ve bu hoş olmuş gerçekten. Elbette gizli bölgelerde mevcut bir ağacın dalı beyaza boyanmışsa oraya bir zıplamak lazım yada aşağılara atlanır mı onada bi bakmak lazım..Bu arada vuruş hissi mükemmel olmuş. :)

Npcler her yerde ve her birinin Questline olayı var. Ama tabi ilk deneyimde çözmek biraz zor. Dark Souls gibi sadece yönlendirmeler gizemli mesajlar var. Npcleri ana bölgede toplamak için (firelink yada majula olarak ele alalım) belli başlı Stone’lar var ve her bölgenin ki ayrı ayrı yapılmış ve saklanmış. Weapon türü sanki az gibi geldi bana başladığımdan beri neredeyse aynı weapon ile dolanıyorum ve hala daha güçlüsünü bulamadım. Armor setler falan dolu tabi ve gayet güzel dizayn edilmişler. Ve en merak edilen şeye gelelim. Öldüğümüzde ne kaybederiz? Bizi kim bayılttıysa gidip bizi bayıltanı kesmemiz gerek kaybettiğimiz ruhları alabilmek için. Souls serisi gibi öldüğün yerde kalmıyor bu çok can sıkıcı. Eğer düşüpte yada tuzakla öldüyseniz ruhlar bir yarasa şeklinde düşmana dönüşüp biz saldırıyor. Korkmayın çabuk ölüyor. Eğer ruhları almadan ölürsek sanırım söylemeye gerek yok.

Sadede gelirsek oyun gayet muhteşem. Dark Souls gibi Hardcore oyuncuların ellerinden gözlerinden öpüyor ve sizler tarafından oynanılmayı bekliyor. Gerçek bir deneyim istiyorsanız Dark Souls gibi bir efsaneler efsanesinden sonra karnınızı doyurcak Zor bir oyun bulamadıysanız işte bu oyun tek adresiniz.. Oyun dünyasındaki en zor iş ZOR oyun yapmaktır. Zor olması için bossun 999999 dmg vurması değil, zorluğun oyuna, oyunun evrene öyle bir uyması gerekiyor ki oyuncuya oyunun zor olması mantıklı gelsin. Böyle bir mantık arıyorsanız, sepete ekleye basın karanlığı kucaklayın…..85/100


59.753
OYUN BİLGİLERİ 6 Şubat 2021 17:36
Salt and Sanctuary

Tür: Aksiyon, Bağımsız Yapımcı, Oyun, RPG

Platform: PC

Boyut: 456 MB

Crack: V1.0.0.8

Tarih: 17 Mayıs 2016

Dil: İngilizce

YORUMLAR Yorum Yapmak Istermisiniz ?